EJ het wonder konijn!

Beste meneer Lenselink,

In januari dit jaar zijn wij bij u geweest om een rammetje van 2018 op te halen. EJ genaamd.

EJ heeft bij ons een periode buiten gewoond, samen met twee vriendjes. In het begin ging dit goed, maar na mate de tijd verstreek hoe slechter EJ het ging doen. Hij kwijnde weg, zat in een hoekje, mocht niet mee eten van de andere twee en tot onze grote schrik zagen wij een grote wond in zijn oor.

We hebben EJ gauw mee genomen naar mijn werk, om daar tot de conclusie te komen dat we onder narcose zijn oor moesten gaan reinigen. Al gauw bleek het een groot ontstoken gat te zijn.

Emil ( mijn vriend ) en ik hadden besloten EJ binnen te houden tot dat wij zeker wisten dat de wond goed dicht zou zijn, en de medicatie die hij moest niet meer nodig waren.

Eenmaal binnen, zagen we EJ met de dag opknappen. Hij ging van zielig hoopje naar een vriendje, een maatje een tweede hond!

Hij leefde helemaal op! Dus de volgende keuze was gauw gemaakt: EJ wordt binnen konijn. EJ werd vriendje met de hond, deed alles qua behoefte netjes in een hoekje, maakte niks kapot en kreeg een knuffel gehalte daar zeg je u tegen.

Nu, na twee maanden, is EJ eindelijk zo vertrouwd dat hij helemaal uit zijn schulpje gekropen is. Hij jat het brood van ons bord, hij bijt je als je hem uitgebreid gaat kriebelen, als je “nee” tegen hem zegt wordt hij chagrijnig hij heeft een sterke eigen wil als het gaat om wat lekkers (paprika, brood, appel, wortels, enz.), neemt een aanloopje en springt met 4 pootjes in zijn waterbak (hondenvoer en waterbak). Maar hij kan ook uren naast je liggen, op zijn zij of rug om geknuffeld en gekriebeld te worden.

Evengoed speelt en knuffelt hij graag met de hond, vooral buiten op het gras.

Wij zijn echt enorm blij met onze kleine vriend! Hij doet het super goed en een aanwinst voor ons gezin. Wij wilden u graag op de hoogte houden over onze kleine koning, laten zien dat EJ het goed heeft en gelukkig is!


Met vriendelijke groetjes,


Rychelle Mars en EJ


Deilenaar, Gele van Bourgondië en Rode Nieuw-Zeelander


Kampioen Bronckhorsterkleindierenshow Rode Nieuw Zeelander Ram Jong Predicaat 1e U 98 punten. Fokker Gerrit Lenselink

Foto's showseizoen 2019

Ervaringen met kunstmelk

Championsshow 2017

Fokkersdag 2016

Huldiging van Gerrit Lenselink als 40 jaar KLN lid en 25 jaar keurmeester